יום שני, 3 בפברואר 2014

מה מתבשל - בראוניז פיסטוק ושוקולד לבן

שלומלום חבר'ס, מה המצב?
גם כן חורף, הא? חצי מהזמן אני מסתובבת בחולצת 3/4, נראה לי שהחורף קיבל חום...

ולנושא שלשמו התכנסנו...
אני ממשיכה היום במסורת החדשה שלי, איפור בהשראת מאכלים.
בחרתי היום את אחד המתכונים הכי מוצלחים שלי, ממש סימן ההיכר שלי - בראוניז עם שוקולד לבן ופיסטוקים.
עוגה מרוכזת, נימוחה, ומנחמת. התאמתי לעוגה איפור בגווני חום וירוק, שיסמנו את צבעי העוגה, אבל מבחינת טכניקה האיפור לביש לחלוטין ליומיום.

אז נתחיל? נתחיל!

מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממיסים במיקרוגל 250 גר' חמאה ו-250 גר' שוקולד מריר.



מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה



מקציפים יחד 4 ביצים עם 300 גר' סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.







מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים ומקפלים פנימה בעדינות.



לאחר שקיבלנו תערובת אחידה, מנפים פנימה 70 גר' קקאו ו-140 גר' קמח, עם קורט מלח.



לאחר שעירבבנו וקיבלנו תערובת אחידה, מכניסים פנימה שברי שוקולד לבן ופיסטוק קלוף ולא קלוי לפי הטעם.




מערבבים טוב טוב ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה שקצוותיו נגזרו. תכף תבינו למה.




אופים כ-35 דקות ומוציאים לצינון.
מכניסים למקרר לשעתיים.


אחרי הקירור, מוציאים את העוגה לקרש חיתוך וחותכים לקוביות.




אפשר להוסיף אבקת סוכר מלמעלה למי שאוהב.



מתנפלים, ופותחים כפתור במכנס.
בתאבון!!!


ועכשיו לאיפור!

בחרתי לעשות כאן גבה מאוד חדה ומודגשת שמתכתבת עם החיתוך החד של הבראוניז

מתחילים עם בסיס של פריימר עיניים וצללית קרם בגוון העור.



מניחים צללית חומה מאט על שני השלישים החיצוניים של גלגל העין.



ממשיכים על צללית ירוקה מבריקה בשליש הפנימי הנותר.



במשיכות קטנות כלפי מעלה, מטשטשים את הצללית החומה מעל הקפל.



בעזרת צללית חומה בהירה יותר, מטשטשים את החלק שמעל הקפל.



מניחים קונסילר, ובעזרתו יוצרים מעין זווית מעושנת בחלק התחתון של העין.



תוחמים בעדינות את קו הריסים התחתון באותה צללית חומה.



מניחים צללית שמנת מאט בקו המים, מורחים מסקרה, וסיימנו!





מקווה שאהבתם, זה בהחלט אחד הפוסטים שחיכיתי לשחרר :)

עדכון: הצלליות שהיו בשימוש הן:
שמנת - Bone - Bobbi Brown
ירוק - Lucky Green - MAC
צללית חומה בהירה - Taupe - NYX
צללית חומה כהה - Black Plum - Bobbi Brown
עד הפעם הבאה,
אדיוס!


3 תגובות: